29.5.2013

Oma koti kullan kallis

Voiko taloon rakastua? Vaikkei siitä ole nähnyt kuin muutaman kuvan. Tämä nykyinen asunto ei tunnu kodilta. Tai no, ehkä väliaikaiselta kodilta, mutta ei oikealta kodilta. Olen koti-ihminen, viihdyn hyvin kotona ja siksi on tärkeää että koti tuntuu ja näyttää omalta.

Toivon, toivon, toivon. Pitäkää peukkuja.

Siivosimme ja tyhjensimme verstasta koulussa, ja sisäinen himohamstraajani heräsi. Onnistuin kuitenkin hillitsemääni itseni, enkä pelastanut kuin kolme esinettä jotka olivat menossa roskalavalle. Vanha raidallinen työtuoli, valkoiset vanhat taulun kehykset, sekä liitutaulun "liituhyllyn". Olisin mielelläni vienyt koko liitutaulun, ja olisinkin saanut sen, mutta se ei millään olisi mahtunut autoon, eikä sille olisi ollut paikkaa nykyisessä asunnossamme.. Noh, sainpahan ainakin liituhyllyn mukaani. Siitä tulee seuraavaan kotiin tauluhylly, täytyy vaan saada vähän lisää kulumia siihen... Siitä tuli vähän liian siisti kun putsasin liitupölyt pois.








Nopeat kannet



Nyt pääsevät keittiötölkit käyttöön. Nopea, helppo ja halpa kansiratkaisu, eikä ole mielestäni yhtään hullumman näköinen. Vielä kun olisi hieman isompi keittiö...











27.5.2013

Turkoosia pikkuiselle

Meillä on kotona vauvalaatikko, johon keräämme tulevaisuuden tarpeisiin ihania pikkuisia vaatteita ja leluja. Miksi odottaa, kun niitä ei välttämättä ole enää saatavilla kun niitä tarvitsisi. Tässä muutama ihanuus.








Pikkuiset tossut ovat Berit Braggen suunnittelemat ja valmistamat. Niissä on tarrat ja ne aukeavat kokonaan, joten pikkuiset jalat saa helposti sujautettua lämpöön.
Pipo on kirppislöytö, jonka hinnaksi tuli 50 senttiä.
Puisen traktorin ostimme Turun Saaristolaismarkkinoilta, se taisi maksaa vitosen. Puiset lelut ovat jotenkin niin sympaattisia, tämä traktori varsinkin.
Pöksyt ovat Stockmannilta ja kirahvisukat Polarn o. Pyretistä.
Viime vuoden joulumarkkinoilta ostin tuon virkatun norsun, ihastuin siihen täysin. Se sai lauantaina kaverin, kun kävimme Helsingissä Maailma Kylässä -festareilla. Pikkuinen siili odotteli ostajaansa, ja olihan sen pakko päästä meille kotiin norsun kaveriksi. Siili ei ole vain hauskan näköinen, se on myös helistin. Nämä virkatut eläimet suunnitellan ja valmistetaan Tanskassa, valmistajan sivun löydät tästä. Ostin nämä lelut Kapuan kautta, joten vähintään 20 % tuotoista menee kehitysmaiden auttamiseen. Kaupa myy myös muita tuotteita, joista suurin osa valmistetaan eettisesti kehityismaissa. Täytyyhän sitä tukea, varsinkin kun on kyse näin hienosta käsityöstä.



24.5.2013

Muuttotoiveita ja kotitoimistoja

Jos asiat menevät hyvin, meillä on jossain ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa tulossa muutto. Muutto omakotitaloon, toivottavasti. Olemme tiirailleet sopivia asuntoja netistä, ja löysimme yhden johon ainakin minä olen täysin ihastunut. Ei se kummoinen ole, ja olen itsekin yllättynyt että ihastuin juuri tähän. En tiedä, jokin siinä kiehtoo. Ja pohjaratkaisu on järkevä.






Noh, vaikka tämä koko muuttoasia on ihan täysin vielä auki, olen mielessäni jo pintaremontoinut ja sisustanut kyseisen talon moneen kertaan. Veranta on rakennettu ja olemme muuttaneet omaan pikku kotiimme asumaan karvaisten lapsiemme kanssa. Pitäisi varmaan hillitä näitä ajatuksia, ettei pettymys ole sitten liian suuri jos nämä suunnitelmat eivät toteudukaan.

Oli miten oli, tarvitsen tulevassa uudessa kodissa työhuoneen. Hyvin organisoidun semmoisen. Olen itseasiassa hyvin järjestelmällinen ihminen, se vain jotekin unohtuu kotona. Nyt istun tässä kaaoksen keskellä, ja vaikka minun oli tarkoitus viettää tämä päivä verstaalla, jäin sittenkin kotiin parantamaan flunssaa. Voisi kuitenkin vähän siivota ja järjestellä. En jaksa enää vain istuskella.

Siivota, ja unelmoida uudesta kodista.

Tässä vähän inspiraatiota kotitoimistoon.














23.5.2013

Keittiötölkit ja muuta väkerrystä

Kävin siivoamassa työpistettäni koulun verstaalla, ja huomasin että tässä on muutaman vuoden varrella kertynyt vähän tuota puumateriaalia. Ne pitäisi kyllä käyttää johonkin nyt kun vielä voi, turha heittää kallista puuta menemään. Huomenna menen siis verstaalle, saa nähdä mitä siitä syntyy. Noille meidän Keittiötölkeille pitäisi ainakin väsätä kannet, jotta ne pääsisivät kunnon käyttöön.

Karhulan Keittiötölkkejä on siis 1, 2, 3, 5 ja 10 L.







19.5.2013

Luontoa, menneitä aikoja ja vapaa-aikaa

Viime yö oli lämmin, joten päätimme nukkua pihalla. Meillä on tuossa takapihalla paviljongin alla sohvat jotka on koottu lavoista. Näistä saa sopivasti sommiteltua myös sängyn. Saattaa ehkä kuullostaa vähän oudolta tämä pihalla nukkuminen, mutta sitten kuullostaa. Paco oli tyytyväinen kun kerrankin sai nukkua koko yön viileässä, ja tuli se sänkyynkin muutaman kerran pötköttämään.

Päivä alkoikin sitten aamulenkillä. Aivan ihana on tämä Suomen luonto kesällä. Ei tekisi mieli mennä minnekään ulkomaille, varsinkaan etelään, kun täällä on näin kaunista. Täällä Turussa kun on paljon näitä ulkoilu- ja pöyräilyreittejä, on aina uutta nähtävää. Esimerkiksi täältä löytyy karttoja.

Nyt olisi työn alla uusi sisustusprojekti, joka vaatii hieman perehtymistä talonpoikaistyyliin. Mistä saisikaan parempaa inspiraatiota kuin Luostarinmäen käsityöläismuseosta? Kävimme mieheni kanssa tutustumassa vanhan ajan elämään, joka oli kiintoisaa ja hyvin inspiroivaa. Jännä nähdä miten ennen vanhaan on asuttu, työskennelty ja eletty. Jollain tapaa olisi mukava palata tällaiseen yksinkertaisempaan elämiseen, mutta samalla olen hyvin kiitollinen siitä että juomavesi tulee kraanasta ja pystyn katsomaan tv:tä ja käyttämään tietokonetta. Mutta kuitenkin, elämästä on tullut liian hektistä, kaiken täytyy tapahtua heti (tai ainakin mahdollisimman nopeasti), ja aina on miljoona rautaa tulessa. Aika ei riitä kaikkeen...






17.5.2013

Hiki virtaa

Mittari näyttää että varjossa on 23 astetta lämmintä. Koira vaihtaa paikkaa muutaman miinutin välein etsien viileämpää kohtaa niin sisällä kuin pihalaatoilla. Sormeni ovat niin hikiset että kirjoittaminen on vähän nihkeää. Yritä tässä nyt sitten tehdä töitä. Toisaalta olen hyvin iloinen siitä että saan olla nyt kotona, eikä tarvitse olla missää toimitossa ja katsella ikkunasta ulos. Olen koko kevään valittanut että pitäisi kelien lämmetä, joten yritän nyt olla valittamatta että on liian kuuma. Tosiasia on, että en kestä kuumuutta sitten yhtään. Heti tulee auringonpistos jos ei ole lippistä tai muuta päässä, ja läkähdyn saman tien. Mutta joo, nyt en valita. Ihana kesä!

Eilen oli myös lämmin, ja päätin tehdä pienen testin. Vein yhden viidakkokurkun pihalle (amppelissa), ja annoin sen olla koko päivän auringossa. No siitähän se ei pitänyt ollenkaan. Kun illalla vein sen takaisin sisälle lehdet olivat muuttuneet osittain valkoisiksi/läpinäkyviksi ja olivat muutenkin ihan nuutuneita. Eli pitäisi varmaan koittaa kasvihuonetta seuraavaksi.




Aamiainen takapihalla, sisällä ei enää kovin usein syödäkään.

Jääkiekkoa + Mertaranta + Grilliruokaa + Takapiha = Toimii!



16.5.2013

Tekemistä viikonlopuksi

No niin kaikki Turkulaiset ja miksei muutkin!
Eilen alkoi Turku Design Festival, joten kaupungissa on paljon kaikkea kivaa koettavaa ja nähtävää. Itse odotan innolla sunnuntaita, sillä silloin on ohjelmassa Retrotori klo 10 - 16, ja Ekodesignmarkkinat klo 12 - 18. Illalla järjestetään myös ensimmäistä kertaa Aula Caféssa Turku Fashion Flea, eli muotikirppis. Niin, ja launtaina on S/S Boren vieressä yömyyjäiset.

Kävimme parisen viikkoa sitten Pub Niskassa syömässä, monet ovat paikkaa kehuneet ja yhdyn kyllä heihin. Pub Niskan erikoisuus ovat suussa sulavat peltileivät. Peltileipä muistuttaa pitsaa ja on Ahvenanmaalla syntynyt idea. Käykääs maistamassa! Sisustuskin on ympäristöön sopiva, ihanan rento ja rustiikki. Jos minulla olisi kahvila tai ravintola, se olisi varmaan kutakuinkin tämän näköinen. Täällä kannattaa siis käydä jos on viikonloppuna (tai muulloin) liikenteessä.










Kuvat Pub Niskan kotisivulta.



15.5.2013

Kuulumisia

No nyt alkaa näkyä kunnon kesän merkit. Täällä Turussa ovat jo puut alkaneet vihertää, ja kukkiakin löytyy jo vaikka minkä sorttisia. Kävimme pari päivää sitten Ruissalossa lenkillä, ja harmitti että ei tullut kameraa mukaan, oli niin kaunista. "Löysimme" myös vanhan sikalan jäänteet metästä. Tai ainakin uskomme että se on joskus ollut sikala. Lämpöäkin on piisannut, vaikka tänään onkin viileämpi päivä. Pitäisi tuo meidän piha laittaa kesäkuntoon, se on nyt aika rähjäisen näköinen.


Parisen viikkoa sitten tuo mieskin sitten kosi :) oli ihan sormus ja kaikki. Ja yllätyksenä tuli. Ihana se on, tuntee minut paremmin kuin tunnen itse itseni. Viime viikonloppu menikin sitten Pohjanmaalla, pidettiin lauantaina kihlajaiskahvit mökillä. Sainkin sinne leivottua 5 kakkua ja 6 piirakkaa, ja melkein kaikki meni.


Eilen kävin Potkurissa Startti-infossa. Onneksi kävin, sain sieltä kyllä tärkeää tietoa mitä en usko että muualta olisin saanut. Eli jos joku meinaa yritystä perustaa Turun seudulla, suosittelen lämpimästi että käytte kyseisessä tilaisuudessa. Se järjestetään kerran kuussa, ja se on rento ja informatiivinen tilaisuus. Vetäjät eivät olleet mitään byrokraattisia robotteja, vaan todella mukavia ja huumorintajuisia tyyppejä. Pian saan siis hakea starttirahaa, ja sitten rekisteröidä toiminimen. Jee! Vaikka on se vähän pelottavaakin, mutta saanpahan olla itseni herra.


Tässä muutama otos lauantailta.











6.5.2013

Sanaton

Joskus unelmat ovat niin suuria että niitä ei ymmärrä kokonaan itsekään.