27.8.2012

Old days

Selasin vähän tätä internetin ihmeellistä maailmaa yksi ilta, ja onnistuin löytämään vanhan kuvan. Parhaita hetkiä (ainakin minun mielestäni) olemme viettäneet ystävien kanssa mökillä. Pieni saunatupa täynnä teinejä. Niinhän sen kuuluu ollakin.

Superaamupala lättyjen, hillon ja kermavaahdon kera.
Saunomista ja laituiltahyppimistä.
Pelleilyä.
Elämää.


Kuvassa siis Sami, Ida ja minä.



22.8.2012

Ystävät

Minulla on ystävä jonka kanssa muistella lapsuuden parhaita hetkiä.
Minulla on ystävä jonka kanssa voin puhua arjesta ja elämän pienistä iloista.
Minulla on ystävä jonka kanssa voin unelmoida ja suunnitella tulevaisuutta.
Minulla on ystävä jonka kanssa hiljaiset hetket eivät ole kiusallisia.
Minulla on ystävä joka osaa sanoa minulle asiat suoraan.
Minulla on ystävä jonka kanssa itkeä ja nauraa.
Minulla on ystävä joka tuntee minut paremmin kuin minä itse.

Olette minulle hyvin, hyvin tärkeitä.



20.8.2012

Omatunto

He, jotka tuntevat minut hyvin, tietävät miten helposti minulle tulee huono omatunto. Mielestäni se ei ole normaalia, ja se on alkanut vaikuttaa arkeeni huonolla tavalla.

Tässä esimerkki:
Jos saan kaupassa liikaa rahaa takaisin maksaessani ostokseni, vaikka kyse olisi vain parista eurosta, minun täytyy viedä ylimääräiset rahat takaisin kauppaan. Jos en tee sitä, minut valtaa syyllinen tunne ja huono omatunto joka kestää hyvin hyvin pitkään. Niin pienestä asiasta.

Ennen kesäloman alkua meillä oli koulussa viimesienä päivänä tilaisuus jossa opettajat ja oppilaat saavat antaa palautetta kuluneesta vuodesta ja sen sisältämistä kursseista. En ensin meinannut sanoa mitään, mutta kun kellään muullakaan ei ollut mitään sanottavaa, ja opettaja halusi meistä jotakin irti, ajattelin antaa vähän rakentavaa palautetta parista asiasta jotka ovat häirinneet minua jo pidemmän ajan. Yksi oli tehtävien ja portfolioiden palautusajan muuttaminen, toinen oli informaation huono kulku. Jostain syystä jotkut ottivat tämän henkilökohtaisesti ja olivat hyvin puolustelevia. Enkä todellakaan ollut tarkoittanut sitä niin.
No, mitä siitä sitten seurasi? Tämä ihana omatuntoni on tietenkin muistuttanut minua siitä joka ikinen päivä koko kesäloman ajan.. Ja kun asiat kasaantuvat siitä ei yleensä seuraa mitään hyvää.


Onneksi minulla on tuo toinen puoliskoni joka ymmärtää kaikki oikkuni, ja voin olla oma itseni hänen seurassaan ilman että huono omatunto vaivaisi. Olet minulle tärkein.




15.8.2012

Privacy Tree

Ohhoh, löysin juuri Tukholman huonekalumessuille suunnittelemani proton ruotsalaisesta lehdestä. Aika hauska juttu. Kuvan tuote, Privacy Tree, on siis tuossa vasta protovaiheessa. Olen nyt kehitellyt sitä ja siihen kuuluvaa tuoteperhettä, ja toivon mukaan nämä olisi pian myynnissä.

Tässä muuten linkki Stockholm Furniture Fair 2012 -projektimme kotisivuille; http://www.bttr2012.com/.
Klikkaamalla minua ja luokkakavereitani pääset katsomaan mitä suunnittelimme ja valmistimme messuille. Kirjoitimme projketin aikna myös blogia; http://bttr.papper.fi/.





Nuori, innokas ja ehkä vähän naiivi

Huomaan joka päivä, että vien työasiat ajatuksissani mukaan kotiin ja mietin niitä aika paljon. Eli siis aina kun en tee mitään mikä vaati jonkinlaista aivotoimintaa. Eli usein. En kuitenkaan laske sitä työnteoksi, eikä se haittaa minua (enemmän se varmaan haittaa tuota minun miestäni) vaikka ajatukset valtaavat pääni, sillä ideat tulevat silloin kun ne tulevat, eikä niille mitään voi. Pidän työstäni, ja jaksan innostua pienistäkin edistymisistä aina uudelleen ja uudelleen.

Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life.

Haluaisin myös muiden tuntevan samoin. Tiedän ettei se ole jokaisen kohdalla mahdollista, mutta upeaahan se olisi jos kaikki olisivat onnellisia työssään ja viihtyisivät työpaikallaan. Haluan kuitenkin yrittää tehdä sen minkä voin jotta asiat olisivat näin, vaikka se ei ihan helppoa ja ruusuista olisi. On ehkä vähän naiivia ajatella että kaikkia asioita pystyy muuttamaan, mutta olkoon.

Only those who risk going too far, can possibly find out how far one can go.



8.8.2012

Inspiraation löytäminen

Uskon että ihmisen luovuus on synnynnäistä. Sitä joko on luova, tai sitten ei ole. Enkä usko että se voi yhtäkkiä kadota johonkin. Mutta voiko inspiraation kadottaa?

Aivan varmasti voi. Mutta minkä kadottaa, sen voi myös löytää uudestaan. Vaikea osuus on keksiä miten sen löytää. Varsinkin kun kyse ei ole omasta, vaan jonkun muun inspiraatiosta.



5.8.2012

Sunnuntaibrunssi

Eilisen ruokaa oli jäänyt yli, joten söimme aamupäivällä jämät. Ruokana oli kotitekoiset hampurilaiset. Ostin kesällä todella hyvän kirjan, nimeltään "Grillimestari". Löysin siitä majoneesiohjeen jota olen muutaman kerran käyttänyt, tosin olen tehnyt pienempiä määriä ja vaihtanut mausteet. Täytyy sanoa etten edes tiennyt että majoneesia voi tehdä itse, ja että se vielä kaiken lisäksi olisi niin helppoa.. Kun ystäväni kysyi mitä purkissa oli, vastasin että "kotitekoista majoneesia".. Hän luuli että olin ostanut majoneesia ja maustanut sen itse. Haha, ei ihan ;)


Tässä ohje:

1 kananmuna
1 tl sinappia (itse käytin tervasinappia)
1 dl rypsiöljyä
1 dl oliiviöljyä
mausteita oman mielen mukaan (esim. valkosipuli, grillimauste, curry..)

Sekoita yleiskoneessa tai tejosekoittimessa kananmuna ja sinappi. Lisää sitten öljyt tasaisena norona ja sekoita kunnes majoneesista tulee sakeaa. Mausta lopuksi oman mielen mukaan. Kun majoneesi saa seistä pari tuntia jääkaapissa siitä tulee vielä sakeampaa eikä valu. Tämä säilyy jääkaapissa esim. lasipurkissa 3 päivää.













Vesipuisto Jukupark

Vietimme parisen tuntia Jukuparkissa tänään ja täytyy kyllä sanoa että oli ihan hyvä paikka! Sää ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta ei myöskään ihan huono vaikka vähän enemmän lämpöä olisin toivonut. Ystäväpariskunta Vaasasta oli meillä kylässä, ja heidän kanssa kävimme siis Jukuparkissa.

Tässä pari kommenttia Jukuparkista:

Plussaa:
  •  paikka on siistissä kunnossa
  •  vesi altaissa ja liukumäissä on oikeasti lämmintä
  •  alueella on paljon hyväkuntoisia aurinkotuoleja
  •  eri "tasoisia" liukumäkiä, kesyjä ja hurjia, eli kaikille jotakin
  •  kukaan ei varastanut pyyhettäni vaikka se oli jätetty aurinkotuolille
  •  liukumäkiin ei tarvinnut jonottaa kuin pari kertaa eikä sekään ollut kauan
  •  mukavat työntekijät
  •  renkaita (joilla laskettiin tietyistä liukumäistä) ei juuri tarvinnut jonottaa
  •  suuri sauna
  •  lapsilla oma suuri allas mistä löytyy kaikkea kivaa

Miinusta:
  • pukuhuone oli aika pieni ja ahdas
  • kaapit olivat pieniä
  • paikka oli parissa tunnissa nähty ja koettu


Suosittelen lämpimästi!